01

Fototentoonstelling Am I an Ornament?

Met prachtige beelden van architectuurfotograaf Marco de Groot ontdek je in deze zomertentoonstelling hoe ontwerpers hedendaagse ornamenten in Amsterdam gebruiken om verhalen te vertellen, culturen te verbeelden, technische functies te vervullen en gebouwen te verduurzamen.
In alle gevallen laat het ornament een gebouw spreken en zoekt het een verbinding met de toeschouwer, als volwaardig onderdeel van de architectuur.

View work
Prev
Next
1/3
Close
Wat is een ornament? Is het een verfraaiing, een conceptueel onderdeel van een gebouw of een technisch bouwdeel? Zijn de ribbels in de gevel van het ARCAM-gebouw een ornament? Kan een gebouw in zijn geheel een ornament zijn, zoals de letters van BOTEL bij de NDSM-werf? In de fototentoonstelling ‘Am I an Ornament’ onderzoekt ARCAM in het Hildo Krop jubileumjaar de betekenis van het ornament nu en in de toekomst aan de hand van 15 recente Amsterdamse projecten. Voor meer informatie zie de website van ARCAM. Kom langs, dan maken we de reservering gereed aan de deur, of reserveer je gratis tijdslot via Eventbrite.
Close
Coming soon..